Pazartesi, Nisan 02, 2012

BALANS


Şirketimizin aylık olarak çıkarttığı bültenin ilk editör yazısını paylaşmak istiyorum bu kez. İkinci sayı pek yakında :)


"Merhaba
Hayatınızda defalarca hissetmişsinizdir. Bir işin başlangıcı çok önemlidir. Hatta nasıl başlarsan öyle gider de denir ki o da doğrudur….

Velhasıl başlangıçlar önemli diyerek köşemin adını sabitlemek için düşündüm ve limancılıktan, kaliteye, finanstan hayatın kendisine kadar her noktada aslında gizli özne gibi saklanmış kelime bir anda aklıma geldi :  «BALANS»

Neden BALANS? Denizin ve denizciliğin simgesi limanlar, bir ülkenin dışa açılan kapısıdır. Yani bir nevi deniz ile kara arasındaki balansı sağlayan limanlardır. Tampon görevini üstlenmişlerdir. Bir yandan deniz insanlarını, bir yandan kara insanlarını mutlu etmektir misyonunun özü. Yani dengeyi sağlamak… Kalite, iş güvenliği ve çevre konularında bir üçgen var. Yasa, yönetim ve saha üçgeni. Eğer bunlar arasındaki dengeyi üçlü terazinin kefesini aynı hizada tutacak şekilde yürütebiliyorsanız işinizi, işte o noktada balansı tutturdunuz demektir. Kurumsal iletişim konusuna geldiğimizde ise içimizde ve dışarıda olanları, şirket çıkarlarına uygun şekilde idare edebilmek, içi seni dışı beni yakarken bazen, dengeyi koruyabilmek de çok önemlidir. Yani yine BALANS.

Yani hayatın kendisi bir denge işi değil midir. Her yol bir Roma’ya, bir de Balans’a çıkıyor anlaşılan. Önemli olan bir yerde balans ayarı yaparken, başka yerde ayarları bozmamak. Tıpkı sözlüklerde geçtiği gibi, hareketli cismin düzgün hareketini sağlama işini başarıyla gerçekleştirebilmek. Limancılık da öyle değil midir? Dengeleri sağlam kurmak ve sürdürmek… Kendi içimize dönüp de hani herkesin köşe bucak kaçıp, bazılarının angarya olarak nitelendirdiği SEÇ-K (Sağlık Emniyet, Çevre-Kalite) konusunu Metabolik Balans kavramı ile paralel bulduğum için, kısaca o konuyu aktarmak istiyorum. Kıssadan hisse çıkartma işini ise tamamen size bırakıyorum.

Metabolik Balans, insan vücudunda dengeyi sağlayan, bir “kişiye özel dengeli beslenme programıdır.” Metabolik Balans’ın temeli kişiye özel bir beslenme planı hazırlanmasıdır. Bu plan, kişinin güncel laboratuar tahlilleri ve sağlık durumunun gözden geçirilmesi sonunda hazırlanır.
Metabolik Balans, tatsız tuzsuz, yağsız, light veya iştah kesici yapay yiyeceklerle mideyi doldurup zayıflatan, sürdürülmesi zor bir beslenme programı değil; ideal ölçülerde, vücudun ihtiyacı olan gıdaların en doğal halleriyle, en lezzetli şekilde hazırlanıp tüketilmesini sağlayan ve ömür boyu zevkle sürdürülebilir bir sağlıklı beslenme biçimidir.

Bir diyet, balık yemek ise; Metabolik Balans balık tutmayı, lezzetli bir şekilde pişirip sağlıklı bir şekilde yemeyi öğrenmektir.

Balansınız hiç bozulmasın, pruvanız neta olsun …"


Hiç yorum yok: