Perşembe, Nisan 12, 2012

Antalya Koleji Uluslararası Koro Festivali'nde


Bu metin reklam kokar baştan söyleyeyim. Ne yapayım yani kızçem bu korodayken festivale biraz torpilli fotoğrafla başladım:)
Koro Festivali, uluslararası bir festival. Antalya Belediyesi sanatla yaşatalım şehrimizi diyor. Dün akşam festivalin açılışı vardı. Ülkemizdeki çoğu organizasyonda yaşadığımız organizasyon ve hitap/sunum karışıklıkları dün akşam da yaşandı. 11 koro yarışıyor. Antalya'dan İsmail Baha Sürelsan Konservatuarı Çok Sesli Korosu açılışı yaptı. Sonrasında 2şer parça ile sahne alan korolardan küçük gözlemlerimi paylaşmak istiyorum:
* Ankara'dan katılan Kültür ve Turizm Bakanlığı Çok Sesli Çocuk Korosu, şefleri Ahter DESTAN'ın otoriter havası kapsamında tertemiz bir seslendirme yaptı. 2.parçaları fransızcaydı. Koronun ön sırasının tam ortasındaki minnoşu video'ya alıp şu an sizlerle paylaşmak isterdim ama alamadım. Bir cimcime tanımı yapılsa yazıya gerek yok. Fotoğrafını koysunlar yeter:))
* Marmara Üniversitesi korosu öncelikle kostüm sebebiyle büyük bir hayal kırıklığıydı. Defile mi koro konseri mi belli olmadığı gibi entonasyon da zayıftı.... Malatya'dan katılan İnönü Üniversitesi korosu daha başarılıydı. Enstrümanlarla desteklenen keyifli 2 popüler eser seslendirdiler. Burada da Şef Zeynep Kaya'nın görsel olarak koronun önüne çıkması yoruma açık bir konu ...
* “Tarnovgrad” Bayan Korosu, Bulgaristan'dan katılıyordu. Şefleri Maria Pavlova başta, tüm koro süperdi. Zevk alarak şarkı söylemek budur dedirttiler. Yine Bulgaristan'dan gelen “Zlatna Lira” Bayan Korosu da şarkıları ile büyük beğeni ve sempati topladılar. Kostümlere kadın eli değmiş. Yerimden kalkıp bazı koristleri öpesim geldi :) ...
* Favorim, Slovenyadan katılan ve değişik konseptleri ile dikkat çeken “Akademski Pevski Zbor Maribor” korosu oldu. Kostümler de, koristler de, gösterileri de çok güzeldi.
* Gelelim bizimkilere... bir kere güzel söylediler onu es geçmeyelim. Daha 4-5 gün önceki provalarında bile Barış öğretmeni çıldırmakla meşgul olan bizim minikler, bir konser performansı sergilediler ki sormayın. Gerçi söyledikleri 2. eserin düzenlemesini de beğenmedim ama mevcudu güzel ifade ettiler... Geçtiğimiz sene Selanik'te bir koro festivaline katılmışlardı. Sanki daha iyilerdi diye kalmış aklımada ama bizim çocuklarımız bizi mahçup etmeyecektir. Bakalım yarışma parçalarında ne yapacaklar. Aynı performansla devam ederlerse çok mutlu oluruz. 

Bu arada merak edenlere, Festivalin konserleri ücretsiz.
Keyifli anlar yaşamak için kaçırmayın derim.

12.04.2012PERŞEMBE (Bugün)

19.00 :FESTİVAL KONSERLERİ / AKM- Perge
  • “Zlatna Lira” Bayan Korosu- Targovişte / Bulgaristan Şef: Iliana IVANOVA
  • Koro “Dominanta”, Cracov Ekonomi Üniversitesi, Polonya Şef: Malgorzata Langer-Król
  • Koro “Akademski Pevski Zbor Maribor”, Maribor, Slovenya Şef: Zsuzsa Budavari NOVAK
  • Karma Koro “Slaviansko Edinstvo’’, Gorna Oriahovitsa, Bulgaristan/Şef: Donka KOPRINKOVA
  • İnönü Üniversitesi Gençlik Korosu, Malatya, Türkiye Şef: Dr. Zeynep Kaya
13.04.2012 CUMA

13:30 :YARIŞMA / AKM - Perge
20.00 :FESTİVAL KONSERLERİ / YENİ MAHALLE KÜLTÜR MERKEZİ
  • Antalya Koleji Çocuk Korosu, Antalya/ Türkiye Şef: N.Barış ÖZGÜLER
  • “Tarnovgrad” Bayan Korosu, Veliko Tarnovo/ Bulgaristan Şef: MARIA PAVLOVA
  • T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Çok Sesli Çocuk Korosu, Ankara/ Türkiye Şef:Doç. Dr. Ahter DESTAN
  • Koro “Anche Musica”,Ploesti / Romanya Şef: Amalia SECRETIANU  
  • Marmara Ünv. Korosu-İstanbul/Türkiye Şef: Yar.Doç.Dr. Bülent HALVAŞİ
14.04.2012 Cumartesi

20.00 :Kapanış Seremonisi ve Ödül Töreni

 

Hiç yorum yok: