Cuma, Şubat 24, 2012

Ruşeymli Kurabiye

Bugünlerde ortalıkta bir grip salgınıdır gidiyor. Yakalanmadık kimse yok galiba. Her evde biriki kişi dökülüyor. Bizde de Hoka ile Piti dökülmeyle direnme arasında gidip geliyor. Piti dün evdeydi, mendil tüketme yarışına girmiş gibiydi nerdeyse:) Eh vitaminler kadar moral dopinginin de önemi büyük malumunuz. Akşam işten döner dönmez ona hem faydalı olacak hem de sevdiği birşeyler yapmak istedim. Ruşeym (wheat germ) bilir misiniz? Çok faydalıdır. Ruşeym ( wheat germ ) buğday tanesinin en tepesindeki cücüktür. Buğdayın iç bölümünden oluşur. Tepesindeki o küçücük hayat kaynağı, Bitki oluşmasını sağlayan ruşeymdir. Doğal E vitamini kaynağı. Buğdayın kalbi, hayat kaynağı ve vitamin E, folik asit, fosfor, thiamin, çinko, demir ve magnezyum gibi birçok besin kaynağı içeriyor. Eh hal böyleyken ruşeym katkılı bir kurabiye yapayım dedim. İşte fotoğrafı işte tarifi, denemesi bedava değil ama yemesi harika. Fotoğrafı çekene kadar zor sabretti hane halkı. Bu sabah 4-5 kurabiye kalmıştı:)


Malzemeler: 
2 yumurta
1 çay bard.na yakın yoğurt
1 çay bard. tepeleme şeker
1 çay bard. azı tereyağı çoğu sıvı yağ
1 çay bard.na yakın ruşeym
1 portakal hem suyu, hem kabuğu rendelenmiş halde...
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çorba kaşığı tepeleme pınar beyazı da ilave edin süper olsun.
ve yumuşak bir hamur olana kadar un... ( galiba 4 bardağa yakındı)

Fazla vaktinizi  almayım tüm malzemeleri karıştırıp, unu da vanilya ve hamur kabartma tozu ile beraber ilave edin. orta hararetli fırında pişirin. Keyifle kalın, mutlu olun.

İşte sonuç:)



 

Hiç yorum yok: